SCHRIJVEN

TEKST
T
nederlandsevlag-25-x-25
italiaansevlag

Italië is onverminderd populair bij Nederlanders. Veel van wat er in Il Bel Paese gebeurt, is leuk of interessant voor de Italië-liefhebber. Er zijn genoeg Italiaanse onderwerpen waar je in het Nederlands over kunt schrijven. Denk bijvoorbeeld aan kunst en cultuur, geschiedenis, de Italiaanse keuken, muziek, het fraaie landschap en evenementen. Kortom, aan alles wat Italië tot Italia maakt. Veel Nederlandse tijdschriften en websites hebben het land dan ook dankbaar omarmd en ze moeten voortdurend worden gevoed met nieuwe tekst.
Als u op basis van een of meer Italiaanse teksten een Nederlands verhaal wilt laten schrijven, dan kan ik dat voor u doen. U kunt ook alleen het onderwerp aandragen. Dan doe ik zelf bronnenonderzoek en maak ik een aansprekende tekst voor u.
Uw wensen bij de nieuwe tekst zijn belangrijk voor me. Daarom wil ik graag van u weten

  • waarom u een Nederlandse tekst wilt laten schrijven;
  • of uw tekst gepubliceerd wordt in een tijdschrift of op een website;
  • wie uw tekst gaat lezen;
  • wat voor soort tekst het is, bijvoorbeeld een reisverslag, een top tien van … , een toeristische tekst, beschouwing of populair-wetenschappelijke tekst;
  • of de tekst moet informeren, aansporen, amuseren, aan het denken zetten … ;
  • hoe groot de tekst ongeveer moet worden.
Vertel me welk stukje Italië u in een Nederlandse tekst tot leven wilt zien komen. Lever bronteksten bij me in, of neem eerst contact met me op om het onderwerp verder te bespreken. U krijgt een tekst terug waar u mee verder kunt.